Asta hjælper far

I søndags, i det smukke solskinsvejr, var vi i haven hele dagen. Min mand og Asta brugte tiden på at ordne hønsegården.

asta hjælper
Søren skovler, og Asta samler op når noget falder ved siden af børen.

Når vi flytter, bliver hønsene jo boende, og deres forhold skal naturligvis være i top ved overdragelsen. Så Søren kørte mange, mange trillebøre møg og gammel træflis ud af hønsegården.

hønsegård
Her er Asta ikke alene om oprydningen. Bella er trådt til og gør en stor indsats.

Det var især her Asta hjalp til. Hun interesserer sig nemlig intenst for hønsemøg. Hun er faktisk en slags hønsemøgekspert.

hønsemøg
Asta lugter til en trillebørfuld hønsemøg.
asta
Asta smager på hønsemøget.

En trailerfuld frisk, velduftende træflis blev spredt i hønsegården, og hønsenes sandkasse blev fyldt med fint, rent sand.

Høns
Hønsene er glade.

Søndag var festdag for hønsene. De elsker når der sker noget. De fandt regnorme, de gik i vejen med deres store fødder, de badede i det nye sand. De var i konstant, glad bevægelse.

Og Asta og Søren fik meget fra hånden. Det var i sandhed en dejlig dag.

Få en email når jeg udgiver et indlæg

Indtast din e-mail adresse for at modtage besked om nye indlæg.

GemGem

GemGemGemGem

GemGem

GemGemGemGem

GemGem

GemGemGemGem

14 meninger om “Asta hjælper far”

 1. Ja, søndag var en dejlig dag! Smukke og glade høns har ikke gjort den ringere
  Her til morgen (onsdag) er det igen pivkoldt. Man skal kunne lidt at bo i Danmark, tænker jeg 🙂

 2. Det er så dejligt når der er gjort rent og fint hos hønsene. Og så er det da ekstra dejligt med sådan et par søde hjælpere 😉
  Idag skinner solen også men det er noget koldt her til morgen. Men de har lovet over 10 grader i løbet af dagen. Lad os håbe det holder stik.
  Rigtig god dag til jer.

  Knus
  Lone

  1. Ja, det er skønt med sådan et par hjælpere 😉 I dag bliver der ikke arbejdet i haven, for østenvinden går gennem marv og ben. Kan man ikke bestille vindstille?!?
   Tak, søde Lone, og dejlig dag til dig!
   Knus

  1. He-he, ja, westier er helt vildt emsige med hønsemøg! Westier er i det hele taget ret emsige. Men på en super charmerende måde 🙂
   Dejlig dag til dig, Charlotte!
   Knus

  1. Ih, det er jeg ked af, Turid! For jeg vil rigtigt gerne have dine kommentarer 🙂 Og jeg ved hvor irriterende det er når man lægger kommentarer som ikke kommer frem. Jeg forstår ikke hvad der er sket, for dine kommentarer ligger ikke i mit spamfilter. Jeg kan ikke se dem nogen steder … Men denne er altså kommet frem, og det er jeg i hvert fald glad for 🙂

 3. Herlig fortælling og herlige billeder. Det er dejligt at se både mennesker og dyr er glade:-) Vores nye Samojede er også ret vil med møj og mudder og vand:-) Gad vide om der ligger lidt i farven;-)

 4. Ja, det ser ut som alle koser seg i finværet, til og med din mann som jobber. Høns er så vakre og fotogene dyr, ja hundene også. Vi har også endelig hatt litt deilig temperatur et par dager nå og det gjør så godt for kropp og sjel.

  Hilsen Ingrid på https://ingridtunheim.no

  1. Ja, man bliver simpelt hen så glad når man kan være ude i vejret uden at skulle pakkes ind i dynefrakke, hue, støvler og vanter 🙂

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.