Anette Krogh Pedersen, de smukke udsigters mester

anette krogh pedersen

I weekenden var vi en tur i Jylland. Det var en tur pakket med skønne oplevelser. Fredag besøgte vi Anette og John. Anette er indehaver af min yndlingshave, Fru Pedersens have, som ligger udenfor Vemb i Vestjylland.

anette krogh pedersen

Jeg tog omkring en million billeder i haven, og når jeg ser dem igennem, kan jeg se, at der især er to ting der kendetegner Anettes have. Den ene ting er de mange, mange detaljer (mere om dem i et andet indlæg). Et andet markant træk ved haven er Anettes enestående evne til at skabe udsigter. Hver gang man går to skridt eller vender sig om, er der et nyt, smukt kik.

anette krogh pedersen

Sådan bliver man hele tiden lokket videre. Man bliver lokket fremad, lidt til siden, lidt tilbage igen, rundt om et træ, igennem en allé, ind i et lysthus, ud på marken …

fru pedersens have

Som Søren så rigtigt sagde: Man er nødt til at være i haven længe. Det var vi, og vi nød hvert sekund. Vi var endda så heldige at vi var inviteret til aftensmad. Det var så dejligt at have tid til at tale med de to søde værter.

have

Lige nu er Fru Pedersens have især præget af nogle fantastiske liljer. De er her og der og allevegne. De er så smukke at se på, og så indhyller de hele haven i deres vidunderlige duft.

fru pedersens have

Jeg kører gerne de fire-en-halv-time det tager fra Nordsjælland for at besøge Fru Pedersens have, og hvis du er bare den mindste smule haveinteresseret og bare en lille smule i nærheden af Vemb, synes jeg du skal unde dig selv en tur i dette miniparadis. Du finder havens adresse og åbningstider her.

markudsigt

Det var lidt om de mange smukke kik i haven i Vemb. Den er – som nævnt – også fuld af fine detaljer. Dem vender jeg tilbage til i et andet indlæg.

anette krogh pedersen

Jeg har besøgt Anettes have før. Hvis du har lyst til at læse hvad jeg skrev om den dengang, finder du indlæggene her og her.

10 meninger om “Anette Krogh Pedersen, de smukke udsigters mester”

  1. Ja, det er sådan en have vi allesammen drømmer om 🙂 Men den kommer altså heller ikke af sig selv. Anette har arbejdet på den i 34 år! Jeg håber du kommer forbi Fru Pedersens have en dag, for det er altså sådan en fin oplevelse.

 1. Hej Nana, så fik I også tid til at komme lidt længere væk på tur:-) Det er dejlige billeder fra Anettes have og det er nogle smukke udsigter du viser.

  1. Ja, det var en lang tur 🙂 Og heldigvis også en god tur med en masse fine oplevelser og godt vejr undervejs. Så behøver jeg ikke rejse mere det næste år eller to 😉

 2. Der er så utroligt smukt hos fru Pedersen, og jeg glæder mig som et lille barn, til sidst i august. Så skal vi nemlig have en overnatning i en af de fine skurvogne deroppe. Og søreme om ikke også vi er så heldige at blive inviteret på aftensmad. Og det mestrer fru Pedersen også, det med at lave lækker mad. Er ked af jeg ikke vidste I skulle til Jylland, for så havde jeg inviteret jer en tur denne vej. Men måske havde I heller ikke tid til det. Men I er meget velkomne en anden gang.
  Rigtig smuk aften.

  Knus Lone

  1. Åh, jeg kan godt forstå du glæder dig! God fornøjelse! Vi ville da super gerne have været forbi jer, også, men vi var kun afsted i 2 dage, så det havde måske været svært at nå. Men det kunne være så fint at se dit sted engang – og I er altid velkomne her! – Så husk at sige til hvis I har planer i det nordsjællandske 🙂
   Knus fra Nana

 3. Jeg bor ikke så langt fra Vemb, men har endnu ikke været i fru Pedersens have (jeg er endda ven med hende på Facebook, så det er da egentlig for galt. 🙂

  Jeg og en veninde havde bestemt, at vi skulle besøge den til jul sidste år, men da var der ikke åbent. Vi må se, om det bliver til noget denne jul.

  Jeg havde også tænkt, at jeg skulle besøge Tante Grøns have i sommer, men nu holder hun pause (og det kan man ikke bebrejde folk, at de gør!) Så det bliver måske først til næste år. Jeg håber i hvert fald, at jeg kan komme til at se den. For jeg bor heller ikke så langt fra Mors. 🙂

  1. Ej, men du må da afsted til Fru Pedersen! Om ikke andet, så til næste sommer 🙂 Tante Grøns have er også så fin. Der har jeg været en enkelt gang. Jeg vidste ikke at de holder pause med åben have, men … ja … det kan man godt forstå, for det må være et kæmpe arbejde at gøre klar til ryk-ind!
   Kh Nana

 4. Jeg kommer jævnligt i fru Pedersens have. Første gang i år var i maj måned, hvor vi var 4 venner, der først var en tur på Kirsten kjærs museum. Derfra gik turen til fru Pedersen, hvor vi sov i hendes gæstevogne, en vidunderlig oplevelse.
  Så har jeg været der igen i juni med 4 veninder, der er noget nyt og spændende, at se hver gang, månederne skifter, og mon ikke jeg når engang mere her i sommer. Kommer fra Fyn, men haven er bestemt turen værd.
  Kh gerda

  1. Hej Gerda.
   Ja, den have der virkelig en tur værd! Jeg går stadig rundt og ser alle liljerne for mig … og græsplænen … og georginerne.
   God tur hvis du stikker afsted igen 🙂
   Kh Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.