Anemoner

Som barn boede jeg i et hus der lå ud til Aldershvile Slotspark. Her vokser mange anemoner, og hvert eneste forår plukkede jeg anemonebuketter i massevis.

anemoner

Da jeg som ung boede i Ordrup, stod jeg af cyklen på vej hjem fra universitetet og plukkede anemoner i Charlottenlund Skov. Da vi boede tæt på Rude Skov, gik og cyklede jeg dagligt igennem skoven, og jeg plukkede mange anemonebuketter i løbet af foråret. Jeg har faktisk altid plukket anemoner når chancen bød sig.

anemonebuket

At sidde på hug i skovbunden og indsnuse duften af forår mens man plukker  små, hvide buketter, er ren lykke. Det synes jeg i hvert fald.

forårsskovbund

Og sådan en buket anemoner på bordet løfter stemningen. Alene duften er fortryllende.

nøglehulsvase

Der er desværre ingen anemoner omkring Vadekærgård. Men i lørdags, da jeg kørte igennem en bid skov, standsede jeg bilen, gik ind i skoven og plukkede en buket af de yndige, hvide forårsbebudere.

nøglehulsvaser

Buketten kom i nøglehulsvase og blev sat i selskab med et par minibuketter fra haven. Sikke en glæde man kan have af de små forårsblomster.

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

17 meninger om “Anemoner”

 1. Åh, de skønne anemoner og de smukke vaser – hvor skabte du da lige en skøn stemning her – vi må også i skoven og se de massive mængder af anemoner.

 2. Vi bor i nærheden af en park, hvor der vokser mange anemoner, og da mine børn var små plukkede de utallige buketter. Men er der noget, anemoner ikke kan lide, så er det at blive knuget af en lille varm barnehånd. Så jeg har haft mange halvvisne anemonebuketter på bordet. I dag plukker jeg selv mine anemonebuketter, for jeg har det som dig, jeg elsker anemoner, og jeg kan slet ikke lade være med at plukke dem.

  Hilsen Elna

 3. Elsker anemoner. Har for et par år siden plantet 3 forskellige i haven. De er ganske langsomt ved at brede sig. Bladene har vist sig. Nu venter jeg på de yndige blomster.

  Kærlig hilsen Susanne Josephine

  1. Det er sådan en god idé at have anemoner i haven! Det vil jeg arbejde på at få 🙂 God fornøjelse med dine! Og god onsdag til dig!
   Kærlig hilsen Nana

 4. Elsker anemoner, plukke dem som barn, her er der desværre ikke mange.
  De blomst i midten, hvad heder de? Dem har jeg set her omkring i massevis, og jeg vil gerne have dem i min have.

  1. Det er godt at høre at du har været efter anemoner. Og vi kan nå flere anemoneskovture endnu fordi anemonerne er sene pga. den sene vinter 🙂
   Tak og dejlig (solskins)onsdag til dig, Charlotte!
   Knus

 5. Da jeg boede inde i Sønderborg, fandt jeg for første gang gule anemoner ude på mit hemmelige sted i skoven. Året efter, jeg var flyttet, opdagede jeg til min store glæde, at jeg har et sted med gule anemoner og masser af steder med hvide anemoner. Hvor heldig kan man være. Gule aurikler har jeg også masser af, de kommer helt af sig selv og nogle har endda blomstret i vinter også. Men martsviolen har, fra jeg var helt lille, været min yndlingsblomst, og for et par år siden begyndte der også at være hvide violer nogle steder i haven.

  1. De lysegule anemoner er så yndige! Dem var der mange af i min barndoms park i Bagsværd. I det hele taget er alle de små forårsblomster til stor glæde 🙂

 6. Elsker elsker elsker anemoner, og plukker altid masser af små buketter. Hvor er det et skønt forårs indlæg. Tak for det.
  Rigtig god aften

  Knus
  Lone

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.