Anemoner og mamiler

mamiler

Nu dækker anemonerne for alvor skovbunden i store tæpper. De er yndige, de ligner forår, og de dufter af forår.

I dag gik vi tur med hundene i plantagen, og jeg plukkede en buket anemoner. Den står nu på badeværelset. – Og hvor er det dejligt at have et nyt, pænt badeværelse, hvor man har lyst til at sætte en buket anemoner.

anemonebuket

Turen blev en smule kompliceret af Olgas angst. Hun er meget bange for cykler. Egentlig ikke for selve cyklen, men for cykelklokken. Hun bryder fuldstændigt sammen, når hun hører en cykelklokke. Det eneste, der kan bringe hende mere ud af fatning, er lyden af en røgalarm.

mamiler

Hun plejer ikke at være bange i skoven, men sidst vi gik ad hovedstien derinde, blev vi overhalet af to store flokke mamiler, som ringede på deres cykelklokker. Så nu er Olga færdig med at gå på hovedstien. Vi må i fremtiden holde os til de små stier uden mamiler.

mamiler

Måske ved du allerede, hvad en mamil er? Jeg vidste det ikke, før min datter introducerede mig for ordet. Det er en forkortelse for Middle-aged Man in Lycra. Ikke et ondt ord om motion på cykel. I og for sig heller ikke om stramtsiddende tøj i lycra, så længe jeg bliver fri for at iføre mig det. Men bare de dog ville ringe lidt mindre på de cykelklokker, så Olga og jeg kunne nyde skovens fred og anemonetæpperne uden at få flossede nerver …

18 meninger om “Anemoner og mamiler”

 1. Hej Nana. Åh jeg ved lige hvor “bøvlet” det er at have en bange hund. Min Modjo ( det er IKKE mig der har døbt ham ) er også bange for mange ting. Lige nu er han faktisk i krise det meste af tiden, for vi er ved at få nyt tag, og han hader lyden af en hammer, en boremaskine osv, så han har det slemt. Heldigvis er det snart færdigt, og lige nu sover han i sofaen, for nu er der jo blevet ro for i dag og for weekenden. God weekend. Mange hilsner Tina.

 2. Kære Nana
  Tak for endnu et skønt og lærerigt indlæg – denne gang lærte jeg en ny forkortelse og blev sikker på at nu skal jeg snart i skoven og plukke anemoner! Om det så skal være helt alene….

  1. Kære Signe.
   Hvor er det godt at høre fra dig! Jeg er glad for at kunne berige dit ordforråd 😉 Og, ja, du skal altså tage en tur i skoven 🙂

 3. Ja jeg vidste heller ikke, hvad en mamil er, men så lærte jeg det. Derimod kender jeg til en nervøs hund, så må man opgive at gå den vej mere. Vores tidligere hund var bange for alt også røgalarmer, vaskemaskinens bippen og microbølgeovnens.
  Stakkels Olga.
  Kh Lisbeth

  1. Det er ikke nemt at være hund med nerverne uden på tøjet 🙂 Olga får også et mindre sammenbrud, hver gang opvaskemaskinen bipper, at den er færdig.
   Kh Nana

 4. Jeg læste ordet flere gange og kunne ikke kom på, hvad du hvilket ord, du mente! Mamilerne! Tak for et nyt fedt ord! Jeg kan næsten dufte anemonerne – jeg har mange i haven, men jeg skal i skoven og indsnuse duften!

  1. He-he, jeg er heller ikke sikker på at den danske bøjning er helt efter bogen, men “mamiler” lyder bare bedre end “mamils”, synes jeg 🙂
   Ja, du må i skoven, Frede. Jeg håber, at dit knæ er klar til en seriøs skovtur!

 5. Mamil… ;-)))))) dem har vi også.
  Måske du kan lære Olga at leve med cykelklokker. Jeg skal ikke spille klog, men jeg har selv haft hunde, der levede med alle lyde. Og jeg er uddannet hundekonsulent, så jeg vil gerne give dig tips, hvis det skulle være. Men det er et langt sejt træk, og måske det bare er bedre for alle parter, at undgå hovedstien. Det er i hvert fald noget så sødt af dig at tage hensyn til dejlige Olga. Du er SÅ go’ ved dine dyr ♡
  Kh Lisbeth

  1. Det er et godt ord 🙂
   Jeg er faktisk selv – for mange år siden – uddannet (ej, det er nok for stort et ord, men jeg gik på nogle kurser og havde hold, som jeg trænede) hundetræner 🙂 – Hundekonsulent lyder nu finere 🙂 I princippet er jeg sikker på, at du har ret. Og du kunne måske også lære Olga det med cyklerne. – Ej, nu har jeg næsten fået lyst til at forsøge! Men det vil kræve, at jeg er alene med hende, for westierne vil garanteret ødelægge det hele (især hvis der er høj stemmeføring eller guffer med i legen!)
   Tak, søde Lisbeth, for at tilbyde tips og rose mig for at være god ved mine dyr!
   Kh Nana

   1. Så kan du da sikkert sagtens lære hende det. Måske en sjov leg med westierne netop vil aflede hende, mens Søren står mindst en halv kilometer væk og klimter en gang og sagte med en cykelklokke? Uden at du naturligvis reagerer på klokken… der bare er baggrundslyd, som ‘vi’ ikke interesserer os for.
    Jeg fik en lille uddannelse af Dansk Kennel Klub, og jeg var en kort overgang en af deres konsulenter, som andre medlemmer kunne ringe til, når de havde problemer med vufferne.
    Men som sagt: du der er så go ved dyrene finder da bare ud af at spadsere på fredelige veje. Mamilfri veje.

 6. Åh jeg hvor jeg glæder mig til jeg igen kan komme ud og plukke anemoner, du har ret det er forår så.
  Stakkels Olga synd hun er bange for så meget men godt hun bor hos dig der elsker dyr.
  Ha en rar weekend.

 7. Ha ha ha, tak for sprogkursus! Jeg læste dit indlæg og tænkte flere gange, hvad søren er de der mamilier hun er så bange for!? Dejligt, at lære noget nyt!

 8. Dejlige og solrige billeder fra skovbunden. Mange tak for dem. Med hensyn til de aktive i skoven, så er det noget af en balancegang her mellem rekreation og plads til fordybelse. Samt ikke mindst til naturen og dyrene selv. Personligt er jeg tilhænger af, at intensiteten af den slags fornøjelser i skovene dæmpes. Dermed ikke sagt, at folk ikke skal kunne træne i skoven, og jeg gør det personligt også selv, men skoven skal primært byde på fred og ro, samt plads til naturen. Altså hvis man spørger undertegnede. Og så skal vi i det hele taget have meget mere natur, og mange flere skove i Danmark. Noget der heldigvis endelig er kommet fokus på. Det går frem. 🙂

  1. Selv tak 🙂 – og tak for din kommentar!
   Jeg er enig med dig. – Både i at det er en balancegang, hvordan vi skal bruge skoven, og i at vi skal have noget mere af den 🙂
   God weekend!

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.