Anders har fået to nye koner

Anders har fået to nye koner. Baggrunden er lidt kedelig, men vi forsøger at fokusere på de to nytilkomne beboere i andestalden. De er søde.

Anders

Vi er jo bare byboere der er flyttet på landet. Vi vidste ingenting om landlivet da vi flyttede herud, og vi lærer hele tiden nyt. I sidste uge lærte vi fx at ænder skal stækkes med jævne mellemrum hvis de ikke skal flyve væk. Vi har også lært hvordan man stækker, og vi har afprøvet vores nye kundskaber på Anders.

stækning

Billedet herunder tog jeg i lørdags. Da gik Anders og Agnes på indersiden af hegnet i andegården. Søndag formiddag kunne vi konstatere at de gik på ydersiden. De kunne pludselig flyve og var fløjet over hegnet. Vi tænkte at de nok ville smutte ind når mørket faldt på. Det gjorde Anders, men Agnes fløj sin vej i skumringen.

andegård

Vi havde gæster, og sammen med dem tilbragte vi en rum tid på en pløjemark bag vores hus (ja, sådan er det når man er på besøg på Vadekærgård …). Her forsøgte vi at fange Agnes. Men vi måtte opgive.

På billedet herunder ser du hvordan vores have ender i et nøddehegn. Bag hegnet er en pløjemark som kan skimtes mellem nøddetræernes stammer. Bag pløjemarken løber en å omgivet af træer på begge sider. Det er de træer du ser bag vores nøddehegn. Her har Agnes slået sig ned. Jeg har flere gange set hende flyve højt og elegant over landskabet. Og så får jeg lidt ondt i maven over de andre, stækkede ænder. De er jo for pokker skabt til at flyve.

snesere.kirke

Men de virker heldigvis ret tilfredse. Og i morgen lukker vi dem ud i andegården til vandbassin og græs og snegle og andet godt. Og så håber jeg at Agnes en dag bestemmer sig for at vende hjem. Anders kan sagtens håndtere tre koner.

moskusænder

P.S.: Kender du Mit landlivs Instagramkonto? Jeg har altid plads til en følger mere!

19 meninger om “Anders har fået to nye koner”

 1. Moskus andrikkerne plejer at være så tunge at de ikke flyver ret langt. Et år kom en fremmed moskus andrik og slog sig ned hos os i nogle måneder, gik ind sammen med vores om aftenen og spiste sammen med dem, en aften forsvandt han ud over marken og vi har ikke set ham siden. Han var nem at kende, da han havde sorte pletter, alle vores er helt hvide.
  Vores går helt frit om dagen og finder selv ind når mørket falder på, og så lukke jeg for dem.
  Mon ikke de nye bliver, når vingerne er stækkede.

  Kærlig hilsen Anette

  1. Så er det måske derfor Anders ikke også fløj sin vej. Han er for tung i gumpen 🙂
   Er jeres moskusænder stækkede, eller kan de flyve hvis de vil?
   Kærlig hilsen Nana

 2. Øv det er da lidt kedeligt Agnes ikke vil hjem. Vores ænder flyver aldrig nogen steder. Underligt ikke. Dejligt i har fået et par nye damer til Anders
  Rigtig god dag

  Knus Lone

  1. Ih, altså, jeg synes det er svært med de fugle. Vores høns stak også af da vi lod dem gå helt frit. Der må være noget vi gør forkert! Men sig mig: Er jeres ænder ikke stækkede? Jeg kan da i øvrigt godt forstå de bliver hos jer 🙂
   Tak, Lone, og i lige måde!
   Knus

 3. Spennende å flytte på landet og måtte lære mye nytt. Jeg er vokst opp på lander, her jeg bor nå, men kan ingen ting om ender.Vi hadde høner og de ble på bakken.
  Håper det går bra med de nye konene og så blir det litt spennende om Agnes klarer seg alene ute i det frie liv eller om hun søker tilbake.
  ha en fin dag Nana.
  Turid

  1. Så bor du simpelt hen i dit barndomshjem …? Jeg har boet mindst 10 forskellige steder 🙂
   Nu håber vi at de nye koner bliver så glade for forholdene at de bliver hængende 😉
   Tak, Turid, og i lige måde til dig!

 4. Hvis hønsene får lov til at gå frit, er det også en god idé at tække deres vinger, med mindre de er af den meget gumpetunge slags.

  1. 🙂 Jeg havde læst det som “stække”.
   Vi har droppet at lade hønsene gå frit. Det blev simpelt hen for nerveprirrende for os. De kommer af og til ud på gårdspladsen som er lukket, og ellers er de i hønsegården. Hvis vi engang forsøger at slippe hønsene fri igen, har du vist ret i at det vil være en god idé at stække. Og det har vi jo lært at gøre nu 🙂

 5. Vi har også for nyligt stækket vinger på vores lille andeflok :0) Sønnen og jeg stod i “mesterlære” hos naboen og er nu udlærte :0)
  Ja, vi lærer hele tiden noget nyt herude på landet ;0)
  God weekend til dig

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.