All work and no play …

all work and no play

I disse dage popper det engelske ordsprog all work and no play makes Jack a dull boy op i min bevidsthed med jævne mellemrum. Jeg mener ikke, at vi har et tilsvarende ordsprog på dansk, men måske kender eller husker jeg det bare ikke?

Jeg føler mig som den kedelige Jack, der kun arbejder og glemmer at lege. Og det er jo mærkeligt nok, når jeg faktisk slet ikke går på arbejde. Men derfor kan man altså godt blive fanget i sådan en arbejdsmodus, som det er svært at slippe ud af. Så SKAL jeg plante nogle buske, jeg har købt, så SKAL jeg gøre hele huset rent, så SKAL jeg rydde op i en udlænge, så SKAL jeg male det dørtrin i badeværelset, som Søren ikke nåede at male, inden han blev opereret. Men hvem er det lige, der siger “SKAL”? Det er mig selv. Og det skal være slut nu.

all work and no play

På det seneste har jeg følt mig så svimmel og været så udmattet, at der nødvendigvis må andre boller på suppen. I dag har meldt fra ting, der føles som arbejde, ting der stresser og belaster. Jeg har tilladt mig selv IKKE at plante, gøre rent, rydde op og male. Og så har jeg til gengæld sagt ja til ting, som jeg ellers havde tænkt mig at opgive at deltage i. Ikke mange ting, ikke store ting, men ting, som jeg – hvis bare jeg har kræfterne – virkelig har lyst til.

hyben

I morgen skal jeg til et arrangement i København. Da jeg fik invitationen, tænkte jeg, at det var for stor en udfordring at skulle den relativt lange vej til hovedstaden, hvor min svimmelhed bliver trigget af de mange mennesker. Men jeg har fået lov til at tage en veninde med, og nu føles det trygt. Det er en fejring af en bogudgivelse, jeg skal til, og jeg glæder mig til at fortælle mere om både arrangement og bog. På søndag skal vi have gæster, og jeg har aftalt med mig selv, at der ikke bliver ryddet op og gjort rent, inden de kommer. Til gengæld vil jeg bruge kræfterne på at koge en græskarsuppe. I næste uge skal jeg besøge en veninde til te, og ugen efter har en anden veninde inviteret på frokost. All play and no work.

mos

Billederne er – som ofte før – fra dagens strandtur med hundene. Selv om jeg af og til lige skal tage mig sammen til at komme ud at gå, fordi gåturen også kan føles som arbejde, nyder jeg altid hundelufteturen.

all work and no play

Og i dag kunne jeg endda varme mig ved tanken om, at Søren måske snart kan gå med igen. Han blev opereret i mandags, og det er gået godt. Nu venter der bare en periode med genoptræning.

15 meninger om “All work and no play …”

 1. Kære Nana…
  Rigtig god bedring til din mand. Det er gået hurtigt. Så dejligt at høre det er gået godt.
  Han har haft en hård tid inden operationen..
  Der er perioder, hvor ens liv drukner i opgaver..der bare hører livet til.
  Så er det godt, du formår at træde på bremsen..og få gode oplevelser ind, som prioritet 1.
  Det er altid besværligt at ha’ en kronisk lidelse, som ens faste følgesvend. Det er kun en selv, der kan lave om på dagligdagen og udfordringerne.
  Godt du er så god til det ❤️
  Gode dage til jer..hjertevarme hilsner Jytte

  1. Kære Jytte.
   Tak skal du have! Jeg hilser Søren 🙂 Ja, det er en lettelse at operationen er overstået, og selv om der naturligvis er nogle eftervirkninger, er det tydeligt at ryg og ben allerede gør mindre ondt, end før.
   Du har ret i at en kronisk lidelse er besværlig. Jeg kan godt lide, at du bruger netop det ord. Min sygdom ødelægger ikke mit liv, men den er altså besværlig at slæbe rundt på.
   Tak for dine søde ord! Jeg ønsker dig flere smukke oktoberdage!
   Kærlig hilsen Nana

 2. Åh hvor det lyder bekendt, Nana. Og mange gange er der ingen andre end en selv, som har de høje forventninger til at få gjort både det ene og det andet. Men det er noget man skal øve sig på at give slip og at indse, at mange ting ikke behøver at blive gjort eller kan vente. Når man indser det, finder man ud af, at verden ikke bryder sammen alligevel.
  Fortsat god bedring med Søren – dejligt at operationen gik godt.
  Hilsen Birgit M.

  1. Ja, det er mærkeligt at det skal være så svært at skrue ned for forventningerne til én selv. Man skulle være en kat 🙂 De er gode til at nyde livet – og ikke arbejde mere, end de har godt af 🙂
   Tak, Birgit! Jeg hilser Søren,
   kh Nana

 3. Kæreste Nana
  Hvor blev jeg glad for dit indlæg, for det er præcis sådan jeg har det. AAAALTID banker jeg mig selv oven i hovedet, hvis jeg gør noget jeg virkelig har lyst til, for hvis nu det ikke er rengøring, oprydning eller andre pligter, ja så “må” jeg da ikke det.
  Jeg tror desværre, at mange mennesker har det sådan i dag.
  Det er mentaliteten i dag, at man hele tiden skal drøne rundt, og lave alt muligt, og helst meget bedre end alle andre.
  De sidste par dage, har jeg haft det meget meget svært, da min far ligger på sygehuset med kræft i hele kroppen. Det har sat en masse tanker i gang, om hvordan jeg skal leve mit liv, fra nu af.
  Når jeg bliver gammel, og sidder i en stol og ikke kan mere, så vil jeg ikke sidde og tænke tilbage på:
  nej hvor var det flot alt det du fik gjort rent.
  Nej jeg vil tænke på alle de sjove og gode oplevelser jeg har haft.
  Dit indlæg har virkelig ramt mig.
  Det kan godt være der er en del stavefejl, for jeg har bare skrevet på liv og løs, fordi jeg synes det er så vigtigt.
  Hvor er det dejligt det er gået godt med Søren ❤️
  Ønsker jer en rigtig dejlig aften.

  Knud
  Lone

  1. Kæreste Lone.
   Det gør mig ondt at høre om din far. Jeg sender dig varme tanker!
   Hvor er din kommentar bare sød! Og klog. Tak for den! Jeg har egentlig mere tænkt, at det er et spørgsmål om, hvilken type man er, men du har vist ret i, at det også ligger i tiden, det dér med at man skal kunne en masse, og at man skal vise at man kan en masse – hele tiden.
   Knus til dig ❤️ Jeg tænker på dig.

 4. Kære Nana

  Det er vel nok godt, at operationen gik godt. Og rigtig godt, at du tillader dig selv at sige ja tak til nogle af de ting, der er sjove og hyggelige. Man skal virkelig huske sig selv på, at livet er andet end arbejde. Jeg er selv tilbøjelig til sætte mig alt for store mål for, hvad jeg gerne vil nå i weekender og ferier, når vi er på gården. Så må vi lige minde os selv og hinanden om, at vi faktisk også købte gården, fordi den ville være et fantastisk sted at have gæster og hygge sig med familie og venner.

  God bedring til Søren og god fornøjelse til dig med dine oplevelser de næste par uger.

  Kh
  Anette

  1. Kære Anette.
   Tak! Det er så godt at have Søren hjemme igen – og i bedre stand, end da jeg afleverede ham på hospitaler i forgårs 🙂
   Du beskriver det lige som vi kender det herfra. Det er nemlig vigtigt at huske på, at fylde gården med mennesker engang imellem. – Og man skal ikke vente, til man er færdig med arbejdet, for det bliver man aldrig 🙂
   Kh Nana

 5. Rigtig god bedring til Søren.
  Selvom turen med hundene er en pligt og dermed en form for work, så er det så godt for både krop og sjæl at vandre i naturen.
  Jeg kender lidt til alt det man SKAL i løbet af en dag, men det er stadig så nyt for mig at have meget fritid at jeg stadig tænker at det når jeg nok imorgen… så jeg giver mig tid til at lege ved symaskinen og med strikkepindene.
  Hvor er det godt at du har givet dig selv fri til at lave noget andet end hus og have i den kommende tid, god fornøjelse med det hele:-)

  1. Tak, Lisbeth! Søren futter rundt og har det allerede langt bedre, end inden operationen, selv om der selvfølgelig er noget vej til, at han kan passe sine ting 🙂
   Det lyder så godt, at du kan finde ud af at slappe af! Jeg har faktisk erfaret, at jeg var bedre til at slappe af, da jeg gik på arbejde. Så vidste jeg ligesom, hvornår jeg holdt fri. Fortsat god fornøjelse med din nye måde at arbejde på! Det lyder som om du er god til det og nyder den nye fordeling af arbejde og fritid 🙂

 6. Hvor er det dejligt du har lagt noget af den SKAL, SKAL og SKAL på hylden og give dig ro og tid til nogle andre fornøjelser. Livet skal heller ikke kun være arbejde og projekter, selvom de jo også er hyggelige. Jeg er så lidt over i den anden grøft, må jeg indrømme. Jeg sådan mere, burde, burde og burde, men er meget god til at komme udenom 😉 Der er så mange ting jeg bør og skal gøre, men ikke får gjort, dvs. jeg skal nok få det gjort på et eller andet tidspunkt. Fx, har vi haft to køkkenlåger med softluk, du ved uden greb, bare trykke på lågen så går den op. Men softluk-mekanismen har været i stykker i to år, så vi har ikke kunnet lukke lågerne i to år. DET burde og skulle jeg da har haft ordnet for længe siden, ja da problemet opstod, meeeen det blev så først i går jeg fik det gjort. Og det tog såmænd heller ikke mere en halv time at skifte alle beslagene og sætte lågerne på igen, hahahahaha. Nu er det mest i sommerhuset vi har projekter og malerarbejder og vi har rigtig mange ting vi gerne vil have lavet. Listen er lang og intentionen når vi tager derop i weekenderne er også at få gjort nogle af tingene for det skal vi. MEN, så er det jo at så får man lavet en frokost- eller middagsaftale, mødes inde Tisvilde til loppemarked, venner der kigger forbi osv osv osv og de ting er vi rigtig gode til at sige ‘ja’ til fremfor at sige ‘nej’. Ja, så bliver der ikke lavet noget i den weekend. Men jeg vil så til gengæld sige, når vi så går i gang med noget så går vi for alvor i gang. For en 3 somre siden, fik vi i vores 3 ugers ferie, lavet to træterrasser, malet huset udvendigt og pudset op og malet indvendigt. SÅ trængte vi også til ferie bagefter, hahaha. Men nu hvor jeg har fået taget hul på bylden med nogle af de ting der skal laves hjemme i Kbh, fx køkkenlågerne, ja så SKAL jeg i gang med at male badeværelset i næste uge. Så er det bare at krydse fingre for at der ikke dukker en kaffeaftale eller lign. op, for så ved jeg godt hvad vinder 😉 – nå, men det jeg egentligt vil sige er at man nok bare skal give sig selv tid og lyst til at nyde, fremfor at forpligte sig. Glæder mig til at høre om hvilken spændende bogreception du skal til. PS: i weekenden SKAL, som i SKAL jeg har lagt de sidste 200 forårsløg i bedene 😉 Ha en dejlig dag.

  1. Hej Leif.
   Det lyder som om du er god til det, jeg af og til skal minde mig selv om. Nemlig at nyde uden nødvendigvis først at have ydet 100 procent. Den kompetence er jeg ved at træne 🙂 Du har også ret i, at arbejde og projekter kan være sjove. Det er i høj grad indstillingen, det kommer an på. Hvis man føler, at man SKAL, selv om man ikke orker, er det ikke sjovt, men hvis man giver sig selv lov til at vente til der er lyst og kræfter, er det jo netop sjovt at udføre et stykke arbejde. – Og det er da også rart at man kan lukke køkkenlågerne 😉
   God weekend – med løglægning!
   Kh Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.