Aldrig har jeg set så mange æbleblomster

æbleblomster

Jeg mindes ikke at jeg nogensinde har set så mange blomster på æbletræerne som der er i år. I vores have står flere æbletræer, og de er alle sprængfyldt med blomster. Det er så smukt at man næsten mister vejret når man står under et træ.

æbleblomster

I disse bi-fattige tider er det ekstra skønt at se bier i hundredevis indtage de mange æbleblomster.

bi

Der er en lystig summen af bier overalt omkring de blomstrende træer. I disse dage tager jeg igen og igen mig selv i at nynne de to verslinjer “Se, det summer af sol over engen / honningbien vil fylde sin kurv”.

bi i æbleblomst

Træerne står i et område som tidligere har været køkkenhave. Et relativt lille område som vi er ved at udvide. På aftenbilledet herunder ser du til højre for træet et stykke bar jord. Her var tidligere en lille ridebane og en mødding. Nu er der sået græs, og vi venter utålmodigt på at et grønt tæppe vil brede sig. Bag træet står mit lillebitte drivhus som jeg har haft kæmpestor glæde af i forbindelse med forspring af vores sommerblomster.

blomstrende æbletræ

Mere om både køkkenhave og sommerblomster en anden dag. Nu vil jeg blot ønske dig en god torsdag og en god storebededagsaften – og spørge om du også har observeret usædvanligt mange æbleblomster i år?

16 meninger om “Aldrig har jeg set så mange æbleblomster”

 1. Vores æbletræer har også overgået sig selv hvad blomstring angår i år. Smukt er det og det giver søde forventninger om en masse skønne æbler 🙂

  1. Jeg kan huske at du viste billeder af jeres træer i blomst. – De var tidligere, end vores, tror jeg. Ja, nu kan vi bare glæde os til æblerne 🙂

 2. Kære Nana
  Hvor ser det overdådigt smukt ud, dit træ 🙂
  Vi har aldrig haft så få blomster som i år 🙁 Og hvis de ikke blev bestøvet, så kan jeg nok tælle æbler på en hånd i år. (Vi havde ret mange blomster på pæretræet.)
  Kh Lisbeth

  1. Kære Lisbeth.
   Jeg kan godt huske at du har fortalt at jeres æbletræer har færre blomster, end sædvanligt. Jeg hører ellers fra nær og fjern at der er mange æbleblomster derude. Der må jo være en eller anden lokal forskel … I må glæde jer til pærehøsten 🙂
   Kh Nana

 3. Det ser så dejligt ud – vores store æbletræ i hegnet er også helt overdådigt i år. Og bierne summer også i ahorntræerne – dem behøver de nu ikke at befrugte 🙂
  kh, Karen

 4. Uhhh, jeg glæder mig til at komme hjem til Sandgaarden i weekenden, og se om vores æbletræer blomstrer lige så vildt
  Vi har været her på bjerget i Andalusien, i vores hyggelige hus, i tre uger nu og det er lige i den allerbedste forårs-sendetid i Danmark

  1. I må have en god tur tilbage til DK! Det har været iskoldt de seneste mange dage, så I er ikke gået glip af forårsvarme, i hvert fald 🙂

 5. Sikke smukke billeder Nana.
  Der er vildt mange blomster.
  Jeg syntes også at der er mange blomster på træerne over alt i år.
  Vi må håbe på masser af frugt.

  Skøn weekend
  Charlotte

 6. Ja, på hytta vår på Sørlandet ved Kristiansand er det uvanlige mengder epleblomster på trærne våre. Jeg har ikke sett så mange blomster tidligere og jeg blir helt rørt langt inn i hjertet av å se på dem, og lyden av arbeidende insekter er magisk.

  I morgen er det 17.mai og festdag hos oss med feiring av nasjonaldagen. Dessverre blir det ikke feiring på meg da jeg må på jobb. Noen ganger skulle jeg ønske jeg var pensjonist.

  Klem, Ingrid

  1. Jeg har det på samme måde, Ingrid, jeg bliver også helt bevæget af al den skønhed.
   Åh, det er ærgerligt at du ikke kan være med til 17. maj-fejring. Jeg synes det er så sødt at I gør så meget ud af jeres nationaldag. Det gør vi ikke i Danmark.
   Min mand gik på pension sidste år. Han siger at det er ret dejligt at være pensionist 🙂
   Knus fra Nana

 7. Indtil nu har jeg kun set ganske få bier, og humlebierne har helt holdt sig væk; dem plejer jeg at have virkelig mange af sommeren igennem. Fugle er her i massevis; det er sjovt at se, når de kommer flyvende for fuld fart med redemateriale i deres næb. Forleden nat var der en ræv inde i haven, og jeg har opdaget, at den har gravet forskellige steder. Den må dog godt holde sig væk.

  1. Ja, det er dejligt med dyreliv i haven. Her har vi også mange fugle, og ingen humlebier. Og så har vi muldvarpe. De ser så søde ud, og indtil videre får de lov til at være her, men, hold nu op, hvor kan de ommøblere en græsplæne 🙂

   1. Det er endda muligt, I kun har en enkelt – muldvarpe er meget flittige. Det kan være en god idé at bruge tætsiddende fodtøj, når man klipper græs, for det er let at vrikke over på foden, når man ryger ned i en gang. “De ser så søde ud!”, skriver du – ja, vi får dem jo kun at se, når de er døde. Et par af mine forældres venner havde en meget stor gård (og mange muldvarpe). Hun fik engang lavet en cape af muldvarpeskind. Man siger jo også, at der er personer, der har en pung af muldvarpeskind – de tager den i hvert fald nødigt frem i lyset ..,

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.