Agapanthus

agapanthus

Jeg har nogle gange haft agapanthus i krukker på terrassen. De har blomstret hele sommeren, og jeg har elsket dem. Når jeg alligevel ikke har haft dem hver sommer, er det fordi, de er ret dyre. De er slet og ret blevet sparet væk.

forplads

Men nu har jeg sat mig for at overvintre dem, og så er der jo pludselig tale om en langtidsinvestering, hvor det giver god mening, at indkøbsprisen er relativt høj.

Jeg har derfor købt hele 8 potter med skærmliljer, som er agapanthus’ danske navn, i den klassiske blå farve. Jeg købte egentlig 6, men da jeg kom hjem og plantede dem i mine krukker, kunne jeg se, at de ikke stod tæt nok. Agapantus skal nemlig gerne stå lidt klemt for at trives. Så måtte jeg gå den lette gang tilbage til gartneriet efter endnu to styks.

flexvandslange

Nu står de på forpladsen sammen med et par stole. Af og til – det er vist når vinden er i nordvest – er forpladsen det eneste sted med læ, og så er det rart, at man kan sætte sig derude. Det, at stolene står der, giver også forpladsen et mere hyggeligt skær. Forpladsen har rykket sig fra at være et sted, vi ikke brød os ret meget om, til at være et yndlingssted. Nu også med agapanthus.

agapanthus

Reklamelinks:
Agapanthusløg fås her
Agapanthusplanter finder du her
Flexvandslange her.

2 meninger om “Agapanthus”

  1. Hvor er det fint – og så smukt udbygningen står nymalet! Jeg har aldrig haft agapanthus af samme grund som du har undværet – hvor skal de overvintre? Men de er mega lækre.

    1. Ih, du lagde mærke til at gavlen er malet 🙂
      Jeg har planlagt, at mine agapanthus skal overvintre i vores fyrrum. Så må vi se, om de overlever …

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.