Afskårne amaryllis

amaryllis

Før i tiden var amaryllis altid en potteplante. Sådan husker jeg det, i hvert fald. Jeg husker også, at de, når de endelig havde nået en vis længde og de første blomster var sprunget ud, altid væltede. Så stod man der med jord over det hele og ødelagte blomster. Sådan en amaryllis på løg udviklede sig ofte til en skuffelse.

Men de seneste år er det blevet mere og mere almindeligt med afskårne amaryllis. Dem er jeg helt forelsket i. Altså, de er så smukke. Og for mig er de juleblomster. Derfor har jeg netop købt en del. Blandt andet disse top lækre ferskenfarvede skønheder. Om dagen står de i køkkenet. Natten tilbringer de i laden. Så kan de forhåbentlig holde juleaften med.

amaryllis

Før i tiden hed de i øvrigt ikke amaryllis, men de fire verdenshjørner. Det kaldte vi dem i hvert fald der, hvor jeg kommer fra. Og det navn er ikke så tosset.

Der er vist også nogle, der kalder dem ridderstjerne. Ligegyldigt hvad man kalder dem, er de smukke. Og de er noget af den bedste julepynt, jeg kan tænke mig.

4 meninger om “Afskårne amaryllis”

  1. Jamen, så er kunsten i første omgang at sørge for at potten ikke vælter, når den begynder at springe ud 🙂 Måske lykkes det denne gang at få den til at blomstre igen. Det tror jeg faktisk, at jeg engang er lykkedes med … Under alle omstændigheder er det en imponerende blomst.
   Kh Nana

 1. Hej Nana. Amaryllis er en dejlig blomst, jeg køber den tit på løg, når den bliver større sætter jeg en troldgren ved. Og nogle gange klipper jeg dem af løget og sætter dem i en vase. De holder rigtig længe de kan stå i 14 dage. Du kan hænge dem op i en snor, så de hænger med hoved nedad det er mega flot. Knus Inger.

  1. Hej Inger.
   Ja, se, det er smart at give den støtte! Jeg har godt set tricket med at hænge dem med hovedet nedad. Det er ret utroligt, at de kan finde ud af det 🙂
   Knus fra Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.