Æbleblomster

æbleblomster

Frugttræernes blomstring er noget af det flygtigste og yndigste der findes. I dag har jeg plukket nogle æblegrene ind. Vi havde intet i vaserne, og det sker ellers aldrig herhjemme. Men vi har opholdt os så meget udenfor at vaserne er blevet nedprioriteret. En hurtig – og meget smuk – løsning var blomstrende æblegrene.

æbleblomster

Nu ser jeg æbleblomster ligemeget hvilken vej jeg vender mig.

æbleblomster i vaser

Jamen, altså, tænk at noget kan være så bedårende. Man bliver – som Randi skrev forleden – “helt rundtosset af lykke” når træerne blomstrer. Jeg får sådan et lykkesug i maven når jeg ser et frugttræ i blomst.

Alle kender vist æblets blomster, men jeg tror der er en del der ikke ved hvor smukt kvæden blomstrer. Dens blomster minder om æbletræets. Men de er – om muligt – endnu yndigere. Jeg har engang skrevet et helt indlæg til kvædens pris. Det kan du læse her. – Og så kan du se billeder af en helt vidunderlig pærekvæde vi engang havde.

14 meninger om “Æbleblomster”

 1. Hej Nana
  Ja frugttræernes blomstring er dejlig. Mit pærekvædetræ er ikke særligt stort og flot, men det har da blomster. Har du nogen sinde set et stort gammelt Pærekvædetræ, det har en fantastisk stamme, som ikke overgås af nogle andre frugttræer, det skulle du en gang se. Jeg har meget i haven at plukke ind af, men jeg er jo normalt mest derude, i disse dage er det meget koldt, så har jeg plukket ind.
  Jeg tænkte på, om ikke I kunne få tid til blogtræf hos mig d. 15.6.?
  Kh Lisbeth

  1. Hej Lisbeth.
   Du gjorde mig faktisk opmærksom på den smukke stamme da vi havde den gamle pærekvæde i Holte. Sådan en pærekvæde er en helt igennem skøn plante!
   Jeg sender dig lige en besked via mail eller Messenger angående blogtræffet 🙂
   Kh Nana

 2. God ide at tage lidt æblegrene ind. Det har jeg egentlig aldrig gjort – jeg ved da ikke hvorfor. Jeg må ud med saksen – æbletræerne går helt amok i blomster i år, så der er nok at tage af 🙂

 3. Kære Nana
  Jeg er helt enig – der er noget særligt sart og fortryllende over frugttræers blomstring og især æbletræerne. Jeg havde engang en pærekvæde – yndigt træ, som jeg egentlig kan undre mig over, at vi ikke har nu. Det har nok været en benhård prioritering dengang vi plantede haven til.
  Et par af mine æbletræer har ingen blomster i år. De kan i hvert fald tælles på to hænder. Meget trist. Det må være noget med tørken. Og da her heller ingen bier er, så kommer der nok ikke æbler ud af de få blomster… 🙁
  Det må være skønt at have så mange, at man nænner at plukke af dem. Og sært, at Randi skriver at hendes går helt amok. Hmmmmm…..?!!
  Kh Lisbeth

  1. Hmm … ja, det lyder lidt underligt med dine æbletræer. Her har vi mange blomster. Også på de vilde der vokser ved stranden. Hvordan mon det generelle æbleblomstbillede er ude i landet …?
   Kh Nana

 4. Der er noget romantisk over et gammelt æbletræ der blomstre. Jeg håber at den forventede kulde og frost ikke gør skade på frugttræerne. Hygge herfra

  1. Jeg kommer til at tænke på den gamle sang med tekstlinjerne: “Blomsterne dryssed’ på bordet som sne / I den lille have i Pile Allé”.
   Vi krydser fingre for at frugtblomsterne overlever de næste par nætter. Åh, hvor må det være nervepirrende hvis man har en frugtplantage!

 5. Jeg har det præcis som dig Nana.
  Der er bare noget ægte over et æbletræ og dets blomster.
  De er så smukke og romantiske.
  Jeg er bare for nærig til at plukke af mine små træer endnu.
  Men måske jeg skulle en tur ud i naturen.
  For de er ret smukke i vaser.

  Skøn weekend
  Charlotte

  1. Ja, du må ud og finde nogle selvsåede æbletræer i skovkanten, for de blomstrende grene er altså fine i vaser 🙂
   God weekend til dig og dine, Charlotte!

 6. Det kan være, at blomsterne overlever, men der bliver ikke mange frugter, hvis bierne holder sig i staderne på grund af kulden. Så får landmændenes smukke gule rapsmarker heller ikke besøg. Det værste er, hvis vi får haglvejr.

 7. Hmm jeg bliver ikke populær, hvis jeg klipper i de små nye frugttræer – men et par grene af paradisæble er også fine

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.