Årstider, vejr og livet på landet

Jeg har altid været meget påvirket af årstiderne og af vejret. Jeg trives bedst udendørs og i masser af lys. Vinteren har ofte været alt for lang, og sommeren alt for overskyet og regnfuld for mig. Men det er som om der er sket noget efter jeg flyttede på landet. Her giver alle årstider og det meste vejrlig god mening.

havebuket

Når det regner, er det godt for haven. Når der er kølige sommerdage, kan man så salat. Når dagene bliver kortere, vokser ukrudtet ikke så hurtigt. Og sidst, men ikke mindst: Jeg tager mig selv i at glæde mig en lillebitte smule til vinter hvor haven ikke kalder hele tiden. Ikke at jeg ikke elsker min have, for det gør jeg. Men det skal nu blive rart med en pause hvor vi kan samle kræfter til næste sæson.

morgenfrue

Jeg har altid oplevet at dårligt vejr har en tendens til at blive bedre hvis man går ud i det. Og herude på landet, går vi ikke bare en tur med hundene. Høns og ænder skal fodres og vandes og lukkes ud og ind. Grøntsagerne skal hentes i køkkenhaven, frugten skal plukkes i frugthaven, æggene skal hentes i hønsegården. At være ude bliver en del af den daglige rytme, og det er godt når man er sådan én der bliver glad af at være ude, uanset årstid og vejr.

zinnia

Når alt det er sagt, er sommer og solskin stadig det bedste jeg ved. Og når man kan gå i haven i sommer og solskin og plukke en buket som den på billederne, så har man grund til stor taknemmelighed.

årstider

12 meninger om “Årstider, vejr og livet på landet”

 1. Det er nemlig rigtigt! Selvom rigtig regnvejr ligesom bliver værre på landet (inden i byen trækker man ind på en cafe…), så er vi nødt til at ud i det – og så er det faktisk slet ikke så slemt alligevel! Til gengæld er hedebølge ikke ret sjovt – synes jeg. Da vil jeg bare hellere til stranden…. Og pauser fra det alt sammen er også godt og nødvendigt – om det er pga. af regn eller vinter, det er ligesom hip som hap. Variation er godt – og at mærke det på egen krop er endnu bedre!

  1. Jeg har vist ikke prøvet hedebølge på landet. Den slags har der ikke været meget af de halvanden somre vi har boet her, men jeg kan godt se hvad du mener 🙂
   Det er rigtigt, Aase: Det er godt at mærke vejret og årstiderne på egen krop. Det synes jeg i hvert fald også 🙂

 2. Jeg har det meget på samme måde, selvom jeg bor nærmere byen end dig. Jeg har jo ikke høns og ænder (endnu), men hundene sikrer, at jeg kommer ud uanset vejret og som du også skriver så er dårligt vejr bedre når man kommer ud i det:-)

  1. Ja, dyr er gode til at hjælpe deres mennesker ud i luften. Skal du ikke have et par ænder? Moskusænderne er musestille og generer ikke nogen – andre end dræbersneglene, altså 🙂

 3. Fint du skriver. Jag håller med dig, vädret blir liksom bättre om man går ut i det:). Och viken söt bukett, precis de rätta fina färger som jag skulle vilja ha i en sensommarrabatt.
  Ha sköna dagar
  Kram Maria

  1. Ja, man får mere lys når man kommer ud. Jeg ved jo at du holder af havet. Det gør jeg også, for her kan man altid finde lidt mere lys end derhjemme 🙂
   God søndag til dig!
   Knus

 4. Du har helt ret, det er vigtigt at komme ud i alt slags vejr og også om vinteren i det sparsomme lys. Årets sommer er ikke overvældende god og jeg håber da stadig på flere sommerdage til buketplukning 🙂

  1. Vi får nok en fantastisk sensommer! Og ellers må vi plukke buketter i regnvejr 🙂
   God søndag til dig, Ulla – gerne med lidt solskin!

 5. Det er skønt at være udenfor – når det altså ikke er for koldt. Så kan jeg tilbringe det meste af dagen udenfor. Det har faktisk – nogle gange- kunne fjerne en hovedpine; at være ude i den friske luft.
  Om vinteren har jeg godt kunnet lide at gå tur, hvis jeg var varmt påklædt, men de sidste par år, har det ikke været så rart…da jeg fik ondt i nærmest hele kroppen. Nu ved jeg så det skyldes, jeg har fået slidgigt.
  i dag skinner solen. Hurra hurra, så jeg skal ud og have luget mine stier. med al den regn gror ukrudtet voldsomt hurtigt. Det er kun en uge siden haven var toptunet, nu begynder den allerede at se lidt “nusset” ud, så jeg må lige have den “strammet op”…det er jo nemmere, når der ikke er så meget.

  1. Åh, ja, jeg har lige været ude at se til mine solsikker som vokser om kap med ukrudtet. Det sidste har ikke givet op endnu, og jeg må vist give solsikkerne et nap med …
   Synd at du ikke længere kan være ude i kulde! Men ofte er den danske vinter heldigvis ret lun i det.
   God dag i haven, Esther!

 6. Hej Nana. Sjovt, det, du skriver, om at glæde sig til vinter. Det kender jeg godt, men det er helt flovt at have det sådan. Nu ved jeg, at vi i hvert fald er to. Selvom sommeren i haven selvfølgelig er det bedste. God søndag. Her i Ebeltoft er det megaregn og indevejr.

  1. Hej Lisbeth. Velkommen til min blog og tak for din kommentar!
   I dag går vi ud og ind som vejret skifter mellem sol og tordenbyger. Det er faktisk slet ikke så tosset 🙂

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.