8. december. Mere koglepynt

koglepynt

Forleden skrev jeg om mit fad med kogler og glaskugler. Efterfølgende har jeg ledt og ledt … og ledt efter mit koglehjerte. Hjertet købte jeg i sin tid da jeg forhandlede House Doctors julepynt i Drømmegaven. Jeg har været super glad for det, men tror du jeg kan finde det? Niks. Det er væk. Jeg forstår ikke hvordan sådan en relativt stor – og vældig vellidt – ting kan forsvinde. Jeg har fundet et billede af koglehjertet, men det er jo ikke det samme.

koglehjerte

Nu har jeg skaffet en slags erstatning. I går (da jeg var ude at se efter puder til sofaen der skal stå i køkkenet; mere om køkkenet snart) faldt jeg over en krans af lærkekogler og tog en hurtig beslutning: Den skulle med mig hjem.

Jeg fandt et brunt bånd (min båndbeholdning er stor og varieret), og nu hænger koglekransen så fint på skabet i entreen. Skulle hjertet dukke op, er der ingen ulykke sket. Jeg kan sagtens finde plads til det også.

entre

Kogler holder unægteligt længere end gran, og selv om de ikke dufter af jul, har de høj status som julepynt herhjemme.

Jeg beklager billedkvaliteten, men det er godt nok svært at tage billeder i disse mørke decemberdage. Jeg havde engang et stativ til mig kamera, og det var en hjælp i den mørke tid. Det gik i stykker, men jeg vil ønske mig et nyt i julegave.

koglepynt

Jeg ønsker dig en dejlig lørdag. Nu er en tredjedel af de 24 kalenderpakker åbnet og juleaften er ikke så langt væk …

16 meninger om “8. december. Mere koglepynt”

 1. Du er god til at spotte fine ting.
  Mærkeligt med hjertet.
  Under en flytning over 40 år siden mistede jeg et par hvide kunstløberskøjter. De er store og tunge og burde ikke lige kunne forsvinde i en pose papir…
  Jeg håber du finder hjertet. Jeg spekulerer stadig over skøjtemysteriet 😉
  God 8. december

  1. Jeg synes jeg mister et eller andet hver gang jeg flytter. Faktisk også en gang et par støvler! Et mysterium på linje med dit skøjtemysterium 🙂
   Tak, søde Lisbeth!

 2. Hvis du spørger mig (og det gør du jo ikke) er koglekransen meget smukkere end hjertet, båndet passer perfekt, men jeg håber for digt at du finder dit hjerte.
  God lørdag fra Jette.

 3. Flot krans – godt du fandt den i hvert fald, så må du se om den anden dukker op efter jul. Ting kan også blive væk selvom man ikke flytter, de dukker ofte op, når man har købt en ny, eller når man ikke længere skal bruge dem 🙂
  Kh Lisbeth

 4. Jeg synes altså også, at kransen er finere end hjertet. Så vær du bare glad for, at det forsvandt, for ellers havde du jo aldrig fået den fine krans. 😉 Sølle trøst, jeg ved det godt. Jeg kender også godt det med, at ting (tilsyneladende) forsvinder ud i den blå luft.

  1. Det er jeg sikker på at man kan. Jeg tror endda jeg ville kunne. Tyk ståltråd til kransen, tynd ståltråd til at binde lærkekoglerne fast med og lidt sølvglimmer 🙂

 5. Overvejer nu selv at lave sådan en koglekrans. Vi har vores lille skov hvor der er masser af lærketræer 🙂 Er din krans spayet med noget for at de kan holde længere?

  1. Næh, jeg tror ikke de er sprayet med noget. Jeg har i øvrigt nogle lærkegrene jeg har haft i 3-4 år, og de er stadig som dengang jeg tog dem ind, så jeg tror også at en lækrekoglekrans vil holde i årevis 🙂

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.