7. december. Den lille julekrybbe

julekrybbe

Vi har to julekrybber (fint skal det være!). Den ene, den mindste, købte vi i Rudkøbing i en sommerferie for omkring 12 år siden. Det var faktisk Søren der faldt for den og købte den, men jeg er også blevet glad for den.

julekrybbe

Den har et vidunderligt naivt udtryk, og så fortæller den – som julekrybber jo gør – en meget smuk historie.

julekrybbe

Man kan sidde og fortabe sig lidt i det lille tableau, og det er en god måde at bruge tiden på.

For mig handler julen nok om granpynt og gløgg, om kalenderlys og juletræ, men den handler allermest om Jesu fødsel. Og i dag kom den lille julekrybbe frem.

Jeg håber din 7. december er god!

6 meninger om “7. december. Den lille julekrybbe”

 1. Den julekrybbe er bare så fin…
  Lige sådan en jeg ønsker mig..
  Har den noget navn?
  Jeg fik som barn (født 1947) en julekrybbe af min farmor..i plastik eller lign.
  Den har fulgt mig gennem årene.
  En julekrybbe synes jeg, er det dejligste
  at ha’ stående i juletiden.
  Sådan har jeg haft det altid..
  God week end..tak for dejlige billeder og ord til hver dag
  Hjertelige hilsner Jytte ❤️

  1. Så vidt jeg husker var det en sicilianer der havde butikken i Rudkøbing, så krybben har nok stammet dernedefra. Den har ikke noget navn 🙂
   Tak, Jytte – og god weekend til dig!
   Kærlig hilsen Nana

 2. Åh ja – den vigtigste pynt af alt! Vi har halvanden krybbe! Det vil sige vi har en med det hele: Maria, Josef, Jesusbarn, konger, dyr og hyrder – og så har vi én, som jeg holder så meget af her i førjulen, den består kun af Josef og den højgravide Maria på æslet – dét er da forventning, der vil noget! Og en lille smule bekymring, angst og udmattelse…. Glæder mig til at få dem pakket ud af julekasserne begge to! Det kan være det bliver på søndag?

  1. Den er nemlig vigtig. Åh, jeres julekrybbe ved Maria på æslet lyder helt vidunderlig. Jeg håber du viser den på bloggen 🙂
   God weekend til jer!

 3. Der er altså ikke noget mere julet end et krybbespil. Jeres er smukt, og så synes jeg det er så skønt at det er Søren, der har fundet det 😉
  Plejer jo altid at være kvinderne der finder sådanne juleting.
  Du har jo set jeg også har et, og jeg storelsker det.
  Rigtig god weekend.

  Juleknus
  Lone

  1. Ja, jeg har set din julekrybbe, og den er jo mere afdæmpet smagfuld i farverne end vores 🙂 Søren er så god til at finde sådan nogle ting. Det er også altid ham der kommer hjem med fund som en gammel kommode der bare skal have en gang kalkmaling 🙂
   Tak, Lone, og god weekend til jer!
   Julsknus tilbage til dig

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.