6. december. Julestjerne

julestjerne

Jeg er så glad vor vores vindue i entreen. Det vender ud mod forpladsen og kan ses fra vejen. Siden hjørnet omkring vinduet blev færdigrenoveret, har jeg sådan nydt at gøre mit vindue mod verden fint.

Nu har vi hængt vores fine julestjerne op i vinduet. Den købte jeg til julemarked på Gavnø for to år siden.

julestjerne

Jeg kan huske at vi i mit barndomshjem, i mine tidligste år, havde sådan en julestjerne i vinduet. Den var rød, og – som jeg husker det – gylden inden i. Det sidste kan være noget jeg digter. Det ligger immervæk ca. 50 år tilbage i tiden. Men der var en stjerne, og den var rød. Og jeg forbinder den med noget godt.

I mange år var sådanne stjerner helt umoderne, men da de dukkede op igen for nogle år siden, kunne jeg mærke at jeg trængte til sådan en. Og jeg er virkelig glad for min stjerne.

vinduesstjerne

Tænk at leve i en tid og et sted i verden hvor man har adgang til den slags luksus. Det er værd at sætte pris på.

Må din 6. december blive fuld af lys!

14 meninger om “6. december. Julestjerne”

 1. Vi havde også en rød stjerne med lys i hængende i vinduet hvert år op mod jul i mit barndomshjem. Vi har ikke selv en stjerne. Min søn har fortalt mig, at i Grønland, hvor han har boet de seneste seks år, er stjernerne meget brugt – de hænger og lyser op i vinduet i rigtig mange hjem.

  1. Jamen, vi er vist også lige gamle, Randi, så vores barndom har været lige i de røde julestjerners tid 🙂 Sjovt at skikken fylder så meget i Grønland.

 2. Så smuk den er, jeg har også en stor stjerne i mit stuevindue, den hygger bare så meget. Den har fortrængt en 30 år gammel svensk træstage, som i alle årene skulle frem 1.december. Traditioner er meget forbundet til min jul, meen ting sniger sig ind Hyggeligt med en blogjulekalender hos dig, du er sej. Juleknus Carina

  1. Ja, sådan en stjerne hygger virkelig! Traditioner kan heldigvis godt tåle at udvikle sig med tiden 🙂
   Jeg er glad for at du synes min blogjulekalender er hyggelig. Det er sjovt at lave den 🙂
   Juleknus fra Nana

 3. Hvor er den bare rigtig smuk jeg har ønsket mig sådan en i hvid i mange år. Måske går drømmen i opfyldelse en dag, men indtil da, kan jeg nyde dine smukke billeder.
  Rigtig god aften

  Juleknus
  Lone

  1. Jeg gik også og drømte om sådan en stjerne i flere år inden jeg pludselig købte den. Jeg tror snart du skal forkæle dig selv med sådan en. Man bliver så glad for den 🙂
   Juleknus fra Nana

 4. Den er så fin. Dine barndomsminder er ret lig mine, jeg husker også den røde julestjerne. Jeg har også en Herrnhut/Christiansfeld julestjerne, den må jeg da vist lige have hængt op nu

 5. Jeg husker også stjerner med lys i, fra min barndom og vi har faktisk haft en i alle årene. Vores er godt nok i “guld” og nok ikke lige den jeg ville vælge i dag, men det var den vi kunne få fat i, efter at vores hus brændte og nu har vi haft den i 23 år, så det kan vist ikke laves om.
  mvh
  Lene Bedstemorshave

  1. Åh, jeg synes faktisk en guldstjerne lyder fin! Og det er hyggeligt at den har fulgt jer i så mange år 🙂
   God adventsweekend til dig, Lene!

 6. I mit hjem havde vi både den svenske lysestage og julestjernen i hvid. Det har jeg så også haft, men den svenske er de sidste år skiftet ud med en lyskæde i vinduet i baggangen . I værelset er stjernen stadigvæk, begge rum vender ud mod vejen, så man ser dem, når man kommer op til gården. Min datter har taget tradition med til København, det er rigtig hyggeligt. Kh. Ulla

  1. Det er nemlig så hyggeligt at blive mødt velkommen af lys her i den mørke tid. Da jeg kom hjem i går var Søren kommet til at slukke for lyskæderne i kirsebærlaurbærrene foran huset, og jeg blev helt skuffet over at lyset manglede 🙂 Hyggeligt at din datter har taget traditionen med sig!
   Kh Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.