23. december. Julehyacinter

julehyacinter

Jeg forbinder hyacinter med jul. Ja, også med forår, men så er det hyacinter i haven, jeg tænker på. Her midt i vintermørket elsker jeg hyacinter indendøre. Jeg køber gerne hyacinter i ret store mængder i løbet af december.

De er allerskønnest, synes jeg, når de viser farve, men inden de for alvor springer ud. Dels kan duften blive lige voldsom nok, dels bliver de ofte så tunge at de taber hovedet. Kunsten er derfor at få dem lige tilpas til juledagene.

julehyacinter

Jeg har igennem de seneste uger samlet et helt batteri af hyacinter som har stået ude det meste af tiden.

hyacinter

I løbet af den seneste uges tid har jeg taget dem ind i varmen for at de skulle udvikle sig og toppræstere i juledagene. Nogle stykker står stadig ude, så der er nogle at tage af når de første visner. Man skal ikke gå ned på hyacinter!

hyacinter

Jeg ønsker dig en dejlig lillejuleaften. Jeg håber roen er faldet på dig som den endelig er faldet på os her på Ravnegård.

14 meninger om “23. december. Julehyacinter”

 1. De er flotte blomster, men som du sier de lukter ganske mye. Så jeg kan ikke ha de i mitt hus, jeg blir skikkelig allergisk når de starter blomstring. Så jeg kjøper gjerne og gir bort, så kan jeg nyte dem hos andre når jeg er på besøk. Ha en riktig god jul!

 2. 🙂 “Man skal ikke gå ned på hyacinter” – det er da lige en kommentar fra dig, Nana..:-)
  De er nu også smukke.
  Rigtig god og smuk jul til dig og alle to- og firbenede. Med eller uden køkken 😉
  Kh Lisbeth

 3. Ja, derfor var de gamle vinduer med forsatsruder det helt rigtige sted til hyacinter og de søde små røde juletulipaner, som jeg desværre aldrig ser mere; temperaturen passede dem mellem de to lag glas, og de holdt sig flotte i lang tid. Vi har det simpelthen for varmt i vore stuer i dag. Jeg klipper stænglerne af lige over løgene på hyacinterne, når de bliver for lange, og laver en smuk buket i en vase. Løgene ryger i jorden ved først givne lejlighed.
  Her i Sønderjylland er der ingen sne – snarere en temperatur som på en tidlig forårsdag uden en vind, der rører sig.
  Rigtig god jul til alle på Ravnegården!

  1. I mit barndomshjem havde vi røde juletulipaner mellem vinduerne, præcis som du beskriver 🙂
   Tak, Elsebeth! Jeg ønsker dig en god jul – og måske et drys puddersne!

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.