16. december. Julegaver

julegaver

Vi har igennem de seneste år skåret meget ned på julegaverne, og jeg oplever det som en stor lettelse. Det er ikke fordi jeg ikke kan lide at give – og at få – gaver, men gaver kan – på mig, i hvert fald – virke let kvælende i for store mængder. Jeg nyder at købe de relativt få gaver jeg skal give væk, og jeg nyder endnu mere at pakke dem ind. Jeg elsker at pakke ind, og straks jeg har en julegave i hus, bliver den pakket ind og lagt frem til pynt. 

julepakker

Jeg har de seneste år været meget købetræt (derfor måske også ulysten til al for megen gavebytning), og det er længe siden jeg har købt indpakningspapir, bånd, til-og-fra mærker og den slags. Jeg har rigeligt på lager.

I år har jeg haft lyst til helt naturlige, næsten kedelige pakker. De er alle pakket ind i gammeldags brunt indpakningspapir (fra lageret) og pyntet med lærkekogler (fra stien gennem naboens marker). Til-og-fra kortene er nogle bedekort jeg har haft liggende i mange år. De egner sig så fint til at sætte ved julepakkerne, synes jeg.

bedekort

Jeg har skejet ud med et par pakker som har fået sløjfe (købt hos Søstrene Greene for år tilbage) og et lag cellofan. Ideen med at pakke pakken ind i cellofan fik jeg af Ingrid Tunheim, og den idé måtte afprøves. 

julegaver

Her til formiddag pakkede jeg de sidste gaver ind, så nu er den fornøjelse slut for i år. Der er heldigvis flere julefornøjelser tilbage. I dag skal vi fx købe juletræ.

Hvis du har lyst til at se hvordan jeg pakkede julegaver ind sidste år, skal du klikke her. Og hvis du har lyst til at læse de andre julekalenderindlæg, finder du dem her.

julepakker

Jeg ønsker dig en dejlig tredje søndag i advent. Udover at købe juletræ skal vi, naturligvis, brænde tre lys i adventskransen og … fylde ting i købmandsreolen i køkkenet. Den er nemlig kommet på plads, og jeg får lidt sommerfugle i maven ved tanken om endelig at have bare en lille-bitte del af køkkenet på plads.

16 meninger om “16. december. Julegaver”

 1. Det er nogle meget fine pakker! Less is more – det kan jeg tilslutte mig. Vi giver jo kun gaver til børnene i vores familie – jeg var imod det, da det blev foreslået – men nu må jeg sige, at jeg også føler det som en lettelse. Når der ikke skal findes på så mange gaver, er der flere kræfter til at finde de helt rigtige og gøre ekstra ud af dem. Rigtig god adventssøndag til jer på Ravnegård!

 2. Det ser smukt ud! Jeg elsker fine og stilfuldt indpakkede gaver, men falder ofte for fristelsen at lade butikken pakke ind.
  Jeg elsker også gavetraditionen, når vi pakker ud ved juletræet, men jeg giver også kun til de allernærmeste.
  Glædelig tredje søndag i advent og god fornøjelse med indkøb af juletræet 🙂
  Kh Lisbeth.

 3. Jeg ville ønske, at vi kun skulle give og have gaver fra børn.
  Nej egentlig ville jeg gerne give voksengaver, hvis det kunne være et godt stykke chokolade el lign. Det er de store gaver, jeg er så forfærdeligt træt af. Det har så lidt med jul at gøre… For mig, altså. Men det er foreløbig svært at få den idé til at slå an her hos os;-)))
  Når det er sagt, så er det vel nok nogle fine indpakninger, du laver, og man kan i den grad se, at du kan lide det. Det er helt synd at pakke dem ud.
  God adventssøndag – den lyder til at blive hyggelig.
  Kh Lisbeth

  1. Jeg er helt enig, Lisbeth! En lille fin gave i pæn indpakning er hyggelig 🙂 Jeg kan faktisk vældig godt lide gaver. Det er det dér orgieagtige jeg står af på.
   Vi havde en hyggelig dag i går, tak! Det håber jeg at I også havde! God sidste-uge-inden-jul til dig!
   Kh Nana

 4. Vi er også lidt trætte af alt det gaveræs, men børnebørnene skal selvfølgelig have, og de voksne børn synes heller ikke, det skal være slut endnu. Men jeg hader at pakke gaver ind og er bestemt ikke god til det, så du kan godt få en tjans her, men det er jo lidt langt væk. Dine er flotte, men det ved jeg jo.
  Kh Lisbeth

  1. Jeg gad godt pakke din julegaver ind! Det har jeg vist faktisk gjort engang – da du købte noget i Drømmegaven 🙂 Jeg gad også godt have små børn i familien. Små børn og jul hører bare sammen 🙂
   Kh Nana

 5. Hej Nana
  Jo jo jeg kan slet ikke lade være med at følge med din på din blog, på sidelinjen, om udviklingen på gården- i haven og det nye køkken vi måske snart skal se, i en af “kalender-gaverne” fra dig, glæder mig :-))))
  Jeg kan virkelig godt lide din smukke indpakning, og jeg er inspireret af at have et lager af indpakningsartikler, men formår det ikke;-)
  Det er over 20 år siden jeg meldte mig ud af det store julegaveræs, ved kun at give de nærmeste-der var et ramaskrig fra mange i familien. Men men men nu er flere af dem begyndt på det samme.
  Her pakkes gaverne ind så sent som muligt, og det bliver gjort på det vi/jeg kalder olle maner-det er en munter indpakning , og et muntert kort, sat sammen på kreative måder, alt efter hvem modtageren er.
  Rigtig god 3. søndag og rigtig god sidste juleuge
  December knus fra Anette

  1. Hej Anette! Godt at høre fra dig!
   Jeg tror på at dine pakker er kreative; de kan da ikke være andet 🙂 Jeg synes jeg hører flere og flere der trækker sig lidt ud af det helt store gaveri. Det hænger måske sammen med at mange af os har så meget. Jeg føler i hvert fald ofte at jeg nærmest har for mange ting. Kærlighed og pelsdyr og gode veninder og den slags kan man til gengæld ikke få for meget/mange af 🙂
   Fortsat dejlig december til dig, søde Anette!
   Knus fra Nana

 6. Jeg elsker at give og få gaver, men af naturlige årsager giver vi kun i “lige” linje. Du har med sædvanlig sikker stil kreeret nogle flotte og naturlige gaver, det ser godt ud

 7. Jeg elsker det der gavegiveri – men det skal heller ikke tage overhånd! Dine pakker ser fine ud – lækkert med det brune papir og natur. Vi er næsten i mål med gaverne – vi var på fælles julegavetur i dag. Det var hyggeligt og forløb smooth. Jeg mangler én gave til bondemanden – men det skal jeg nok få styr på.

  1. Det lyder hyggeligt med julegavetur 🙂 Jeg køber fra min computer, for siden jeg fik Ménières sygdom, har jeg været dårlig til trængsel. Jeg håber du finder en fin gave til bondemanden!

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.