11. december. Minijulestjerner

minijulestjerner

Jeg kan godt lide julestjerner. Jeg synes ikke de er særligt nemme at holde liv i, men det gør ikke så meget, for de skal bare holde en måneds tid. Jeg kan lide julestjerner i alle farver. Selv de højrøde som mange går uden om.

julestjerner

I år har jeg kun minijulsstjerner. Jeg plejer at have et par af de store i køkkenvinduerne, men køkkenet er ikke klar til pynt endnu (langt fra!), så jeg holder mig til ministørrelsen der gør sig godt som bordpynt.

På spisebordet har jeg spredt lysene som jeg viste nederst i indlægget d. 1. december, og blandet dem med små, kridhvide julestjerner. Når vi kommer lidt nærmere jul, finder jeg på noget at supplere med, men her midt i december er det lige tilpas juleagtigt, synes jeg.

julestjerner

På det lille bord i salonen har jeg stillet en samling små julestjerner i mange farver. De forskellige farver klæder hinanden, synes jeg.

julestjerner i mange farver

Har du julestjerner hjemme hos dig?

Jeg ønsker dig en god 11. december! Min 11. december er præget af køkkenrenovering. Jeg må snart vise billeder af vores køkkenkaos …

12 meninger om “11. december. Minijulestjerner”

 1. Det er så fint med julestjerner, men jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvornår de skal have vand – så køber dem ikke, men tænkte det kunne være fint med stjerne og lys på række som du viser. Vi skal holde julefrokost på lørdag – måske jeg skal satse. Har du en ide om hvordan de skal passes 🙂

  1. Hej Jane. Tak for din kommentar!
   Jeg synes også de er svære at passe, men jeg vander mine 2-3 gange om ugen, og så holder de en måneds tid. Det vigtigste er at de ikke bliver kolde! Så du skal kun købe dem hvis de har stået lunt, og du skal sørge for at de er pakket ind når du transporterer dem hjem. Så holder de i hvert fald til på lørdag 🙂 God frokost!

 2. Små, hvide julestjerner som dine kan jeg lide – derudover går jeg langt uden om dem! Mest af alt de højrøde. De nye farver, synes jeg faktisk, er okay – især sammen som hos dig. Men de er pænest i de små størrelser. Som du nok kan høre, er julestjerner ikke mig – og alligevel ender det altid med, at jeg får mindst én højrød foræret i løbet af december….

  1. Hi-hi, ja, jeg kan godt forestille mig at du ender med en højrød julestjerne. Så skal du bare vande den lidt rigeligt. Jeg har erfaring for at de dør af det 😉

 3. Jeg har haft 2 små, hvide julestjerner, som en anden blogger fortalte, kunne stå i vand i hyacintglas (med renvaskede rødder). Det prøvede jeg, meget yndigt sammen med et hjemmegjort “juletræ”, men efter 14 dage kunne julestjernerne kasseres, så de er nu udskiftet med hvide hyacinter. Din sammensætning er meget smuk. Jeg har tidligere haft julestjerner, der har varet flere år og fået dem til at blomstre igen året efter med mindre blomster.
  Mange hilsener fra Jette.

  1. Se den måde at bruge julestjerner på har jeg ikke set; det lyder fint 🙂 Jeg har heller aldrig haft en julestjerne fra jul til jul. Du må have særligt grønne fingre, Jette!
   Julehilsner fra Nana

 4. Jeg har det som de fleste, som har kommenteret – og dig. Jeg kan ikke finde ud af at passe dem.

  Helt usædvanligt købte jeg en lille hvid i begyndelsen af november. Jeg plejer ellers at vente så længe som muligt, så de ser pæne ud, så længe det er jul. Den holdt sig fin i over en uge, men så skulle den være alene hjemme og så var det sket. Jeg har nok vandet den for meget, så den kunne holde liv i de dage, hvor vi ikke var hjemme.

  Men jeg har tænkt, at jeg skal have en lidt større af dem med svagt lyserøde aftegninger, for de er da helt fantastisk fine.
  Det ser meget smukt ud med de små hvide i rad og række med lysene, men den idé vil jeg ikke stjæle, for det vil være at smide penge ud af vinduet, synes jeg. 😀

  1. Ja, de svagt lyserøde er så yndige! Dem har jeg haft andre år, men jeg er ikke faldet over nogen i år, og jeg har vist nok julestjerner nu … Men, altså, jeg synes aldrig det er spild af penge at købe blomster 😉

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.