10 ting jeg gerne vil gøre i september

september
Hverdag på vej

Vi er ved at være så meget på plads på Ravnegård at vi så småt kan ane konturen af en hverdag. Den lange, varme sommer har været pragtfuld. Vi har nydt at være ude mens huset har ligget i byggerod og håndværkerne har huseret. Nu trækker vi indenfor, og det er dejligt at føle at Ravnegård danner gode rammer for den hverdag vi ønsker.

Men der er stadig plads til forbedring af rammerne. Og den sprøde sensommerluft giver fornyet energi.

Haven i september

Vi håber at vi i september kan anlægge vores store, runde bed i indkørslen. Vi har planer om at plante hæk langs det stykke af vores grund som ligger åben ud mod vejen. Jeg drømmer desuden intenst om at sætte en lille smule gang i en køkkenhave. Jeg savner at have køkkenhave.

Billedet herunder er et udsnit af den haveskitse Helle Troelsen har lavet til os. Her ser du hvor køkkenhaven skal være, og hvordan der skal plantes hæk i skellet mod syd.

haveskitse

Jeg vil plante krysantemum i nogle af mine krukker og kurve på gårdspladsen.

september

Planer for huset

Vi planlægger at fjerne trappen i køkkenet, så både køkkenet og stuen på 1. sal bliver større. Og det må også gerne blive i september vi får malet gulvet i 1. sals-stuen, så det bliver hvidt som de øvrige gulve.

I den kommende måned skal vi hænge flere billeder på væggene og lægge flere gulvtæpper på gulvene. Hver gang der kommer et billede på en væg eller et tæppe på et gulv, føles det hele lidt mere hjemligt.

soveværelse

Bøger, gæster og æblekage

Jeg skal læse bøger. Havebøger som jeg skal anmelde og romaner bare fordi jeg har lyst, og fordi jeg giver mig tid.

I september skal vi have gæster. Ikke udelukkende spontane visitter, men gæster vi har inviteret, og hvis besøg vi bruger tid på at planlægge. Jeg glæder mig til at dække bord. Jeg glæder mig til at glæde mig til gæsterne ankommer.

borddækning

Jeg når nok ikke det hele, men jeg håber at september giver mulighed for bare nogle af de ting jeg har nævnt her. Og så håber jeg på masser af septembermorgener med høj, blå himmel, tynd luft og duft af efterår på vej. Og æblekage.

æblekage

Jeg ønsker dig en god september!

8 meninger om “10 ting jeg gerne vil gøre i september”

  1. Det er nemlig rart at afveksle lidt. Det er også rart at have en liste, bare man ikke synes det er vigtigt at nå i mål med alle punkter 🙂
   Rigtig god september til dig, Maria! Jeg er ked af at jeg først besvarer din kommentar nu, men dine kommentarer ryger af og til i mit spamfilter. Jeg aner ikke hvorfor, og jeg piller dem selvfølgelig altid op 🙂
   Knus fra Nana

  1. Det er altid godt at have planer – bare man ikke ligger under for dem 🙂 Da jeg underviste, lagde jeg en nøje plan for hver eneste undervisningstime, for så kunne jeg bedre improvisere, og sådan er det vist også herhjemme …
   Rigtig god weekend til jer, søde Charlotte (I har sikkert også planer)!
   Knus

 1. Der ligner vi vist hinanden, Nana. Jeg er også bedst til planer, som jeg så glad og gerne ændrer på. (Men jeg forsøger altid at fastholde målet helt skarpt). Jeg har altid en plan B, ofte en plan C og til tider en plan D. Ser det svært ud, forbereder jeg en plan E.
  (Du skulle se mine tidsplaner for undervisning/foredrag. På minutten…! Lagt ind i et Excel-ark, der selv beregner det hele 🙂 Så kan jeg lynhurtigt se, hvad jeg kan springe over, når der dukker noget spændende op. Ja, det er over-kill, men jeg elsker Excel.)
  Held og lykke med septemberplanerne Jeg håber du får sat en masse hak.
  Kh Lisbeth

  1. Ja, det er lige sådan det er 🙂 Jeg har ikke været ude i Excel-ark, men mine kursister morede sig altid over at de fik en 7 eller 12 minutters pause. Man kan ikke bare sige 5 eller 10 minutter hvis det ødelægger planen!
   Tak og held og lykke med dine efterårsplaner som du garanteret har styr på 🙂
   Kh Nana

 2. Der bliver noget at se til, men på den anden side er det også rart at have planer så der er noget at krydse af og så det hele ikke flyder ud i ingenting. God september, der er mange gode stunder at se frem til – ikke mindst lidt tid alene med den æblekage 🙂

  1. Ja, jeg kan netop godt lide at der er lidt struktur på tingene. Strukturen er en af de ting jeg savner nu jeg ikke længere går på arbejde. Så må jeg jo forsøge at skabe den selv 🙂
   Jeg håber jeres byggeri skrider planmæssigt frem! Jeg husker byggeprocessen som sjov, men også anstrengende …
   Kh Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.