10. december. Genbrug af stuegran

Sidste år, i november, købte jeg en stuegran inde i Næstved. Det er mærkeligt at tænke tilbage på november sidste år hvor jeg ikke anede at jeg året efter skulle bo her i Havreholm og julepynte en anden gul gård, end den vi boede på dengang. Jeg er meget taknemmelig for at det lykkedes for os at sælge Vadekærgård og at købe Ravnegård hvor vi føler os så meget mere hjemme.

entre

Da julen 2017 var ovre, rykkede stuegranen ind i vores soveværelse (først det i Åside, efterfølgende det i Havreholm) hvor den siden har levet en diskret tilværelse mens den har ventet på jul.

glasfugl

Nu har den byttet plads med en violinfigen der ellers står i entreen. Den er pyntet med glasfugle, og i går fik den lyskæde på.

Det er da genbrug af den bedste slags. Jeg håber at jeg kan julepynte min stuegran mange år endnu.

Tak fordi du læste med i dag! Jeg ønsker dig en fin 10. december!

Hvis du har lyst til at læse flere julekalenderindlæg, finder du dem her.

10 meninger om “10. december. Genbrug af stuegran”

 1. Jeg har set på stuegran flere gange, men har ikke rigtigt plads til den herinde, jeg var egentlig heller ikke sikker på, at den kunne stå pænt året rundt, men det ser det ud til hos dig. Skal den stå køligt?
  Kh Lisbeth

  1. Min har stået køligt siden sidste jul, og den har været så nem. Jeg vander den ca. en gang om ugen. Den finder sig i træk fra et åbent vindue, den har aldrig tabt en nål, og den er vokset en del på det år jeg har haft den (hvilket jo kan ende som et problem hvis den bliver alt for stor …) Du kan købe en lille én, så du kan finde plads til den 🙂
   Kh Nana

 2. Stuegran har jeg også luret en del på. Det ser ud, som om din godt kan tåle at stå lidt mørkt? Hvis den kan det, køber jeg en med hjem i dag 🙂
  Kh, Karen

  1. Billederne er bare taget på en meget mørk dag. Den står ellers ret lyst, men jeg har lige læst en kommentar fra en gammel kollega på mit Facebookopslag, og han skriver at hans stuegran står mørkt det meste af året – og trives med det. Så mon ikke du kan købe en med hjem i dag …? 🙂
   Kh Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.